Våren – tid for oppmerksomt nærvær?

Kjenner du på deg at det er vår? Fra 15. mai er det vår her hvor jeg bor. Det forteller den samiske almanakken. Samene regner med åtte årstider. Vårvinteren begynte 21. mars og sluttet 14. mai. Vår-sommeren begynner når det er blitt helt bart i lavlandet. På bildet her er det ikke sååå mye vår, å skryte av.

Det er enda mye sne her nord. Lenger sør i landet har dere hatt vår lenge. Det er nesten sommer? Allikevel – når bekkene og elvene begynner å gå opp, så er våren uvegerlig i gang. HURRA!! Våren er en spesiell tid fordi alt liv våkner opp igjen, etter å ha vært i dvale i mange, mange måneder.  Alt i naturen forandrer seg hele tiden. Og fort. Det å følge våren fra dag til dag er en av mine gleder. For to dager siden så jeg en stor humle. Det var selve dronningen som var ute og fløy, mens snefillene dalte. For en kontrast! Sånn er jo våren. Jeg måtte le! Noen forskjellige andefugler kom for noen dager siden. Laksendene boltrer seg nå i elvestrømmen. Noen andre har sitt vårspill på isen på elvekanten. Jeg kan høre dem når jeg går ut. Og da jeg kom ut på trappa her en morgen, så hørte jeg en lyd som minner om sommer. Trosten var kommet! Sannelig, jeg så den fly mellom de bare greinene.

IMG_0114

Tar du deg tid til å oppleve våren? Jeg har i mange år jobbet med mindfulness. Og trent meg til å være tilstede i det jeg er i. Jeg bruker også pusten som hjelp i å være oppmerksomt tilstedeværende. Det kan oppleves som en stor berikelse når vi åpner alle sansene og er til stede med alt det livgivende i naturen rundt oss. At vi er oppmerksomt tilstedeværende midt i alt det våren viser frem. At vi åpner øynene for å se alt liv. Lytter til fuglesangen og elvebruset. Kjenner sola skinne på den vinterbleke huden. For ikke å snakke om alt LYSET. Her hvor jeg bor kommer midnattsola 17. mai. Og lyser i over to måneder.

Ta deg tid til å stoppe opp en stund hver dag. Lev deg inn i alt det livgivende som våren tilbyr. Livet kan komme til å oppleves mange hakk bedre.

Du har det travelt, jeg vet det. Jeg er takknemlig for at du tok deg tid til å lese dette. Jeg blir glad om du legger igjen en kommentar i kommentarfeltet nedenfor. Hvis du likte det, så DEL det gjerne med andre.

Comments

Kommentarer

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>