Hold seilene dine oppe – ikke gi opp

seilbåt 2

For all del, hold seilene dine oppe, ikke ta de ned.

Hva mener jeg med det? At livet er som å være på en seilbåt. Noen ganger driver du bare rundt i båten din, uten at det skjer noe av det du vil skal skje. Du opplever stillstand. Det er ikke vind i seilene. (Du trenger ikke ha en seilbåt eller kunne seile for å få læring av denne teksten.)

Jeg har visserligen opplevd det. Da jeg jobbet kontinuerlig i flere år med hovedfaget, og lurte på om jeg noen gang ville bli ferdig. Og da jeg sto på i lang tid for å få finansiert ett av mine drømmeprosjekt. Jeg var som i seilbåten, uten vind.

Kjenner du deg igjen? Å jobbe og streve, uten at du kommer i mål, og uten at du ser resultatene? Vi opplever alle sånne perioder i livet. Vi kan ikke unngå det. Da opplever vi mismot, stillstand, avmakt og frustrasjon. Ja, det kan gå så langt at depresjonen tar overhånd. Ikke fortvil, det er håp!

Hold for all del seilene dine oppe

Desverre gir altfor mange opp FØR vinden kommer og får fart på seilene. Før muligheten og resultatene kommer. Jo, det kan virkelig være en tålmodighetsprøve å fortsette å jobbe. Fortsette å stå på for å finne løsningen på ditt problem, komme i mål. Eller få resultater av strevet. Men hvis du ikke holder ut, så klarer du ikke å fange muligheten når den dukker opp.

Rådet mitt er: Hold seilene dine oppe, vinden kommer på et tidspunkt. Ikke gi opp, hold ut! Før eller senere kommer muligheten eller løsningen, resultatet. Og du ser lyset i den andre enden av tunellen. Det oppleves bare sååå deilig å ha fått det til. En mestringsfølelse. Beruselsens øyeblikk.

Er du klar til å fange vinden?

Hvis du ønsker å fange vinden når den plutselig kommer, så må du ha seilene dine oppe. Hold på engasjementet, og troen på at du skal lykkes. Og vær fullstendig engasjert. Arbeid med det du kan, fortsett å lære, vær produktiv og vær konsekvent. Hvis du er både engasjert og oppmerksom, så vil du før eller senere få de resultatene du ønsker deg. Til og med en liten bris kan sette fart i seilene dine.

Små endringer kan faktisk ha stor positiv påvirkning på din situasjon. Enten det handler om å forbedre ditt produkt, forbedre budskapet ditt, forbedre teknikken eller å forbedre dine kunnskaper. Vi kommer ikke langt hvis vi er uengasjerte, uoppmerksomme og uvillige til å tilpasse oss. Så hvis du vil fange vinden, så må du få opp seilet ditt. Ikke vent!

Jeg holder på å utvikle nettkurs om hvordan finne retningen i livet. I kurset vil du få mange verktøy. Blant annet for å finne den livgivende og autentiske retningen i livet, som er ditt. Og hvordan ”holde opp seilene dine for å fange vinden”. For å være del av den universelle kunnen om menneske og natur. Er du klar?

Gå på høyre siden her. Og legg igjen navn og e-mail adresse. Så vil du få mer informasjon om det etterhvert.

Varme hilsner fra Jorunn :-)

 

Comments

Kommentarer

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>