Har du diamanter begravd i hagen din?

images

Kanskje har du diamanter nedgravd i hagen din?

Hva mener jeg med det? Nei, ikke at du skal begynne å grave i hagen din etter ordentlige diamanter. Hva mener jeg da med at diamanter kan være mye nærmere deg enn du tror? Jo, det er når du desperat hadde trengt en verdi eller svar på et konkret problem. Du begynner å lete. Du tenker at du må dra en plass langt bort. For å finne svaret, eller finne den tingen som kan løse ditt problem. Kjenner du deg igjen?

Svaret på problemet mitt var veldig nær

Fortvil ikke, jeg har vært der sjøl. Jeg var veldig plaget av hodepine. Stresshodepine. Det hjalp ikke med medisiner, og den medisinske undersøkelsen viste at jeg ikke hadde hjernesvulst. Jeg var fortvilet fordi hodepinen begrenset meg veldig. Så tok jeg av meg uret som jeg hadde hatt i flere år. Et fint og dyrt ur. Hva skjedde? Hodepinen forsvant nesten over natten! Og den er ikke kommet tilbake. Uret var altså årsaken til min stresshodepine fordi jeg hang i klokkestrengen. Svaret på mitt problem var altså mye, mye nærmere enn jeg trodde.

Krisa som ble en ny begynnelse

Og her kommer fortellingen om det som skjedde min veninne i Nord-Finland. Hennes sønn ble alvorlig syk, og hun valgte å slutte i jobben for å ta seg av han. Det gjorde også at hun begynte å dra ut i skogen en tur, hver dag året rundt. På en av skogsturene om høsten fant hun en uvanlig soppart. Det viste seg at det var en unik og veldig verdifull soppart for japanere. Hun kontaktet en oppkjøper som betalte 1000 kr. kiloet for den. Det er relativt mye av den der hun bor. Hun har skaffet seg inntekt av sopplukkingen. Det medførte også at hun i dag lever av å samle ville planter fra nord, som hun selger til gourmetrestauranter. Hun har funnet sin nisje og er blitt ekspert.

Dette forteller at en krise eller ulykke kan ha potensial for å føre deg til noe bedre enn du hadde før, til noe verdifullt. Mens vi er opptatt av å lete og streve, så overser vi ofte verdiene og løsningene som vi har rundt oss.

Svaret kan være nærmere enn du tror

Alt det du ser etter, kan være akkurat her. Under føttene dine. Du behøver ikke å reise rundt hele verden for å finne det. Kanskje mulighetene er rundt deg her og nå? Se etter en gang til, svarene du leter etter kan være mye nærmere enn du tror.

Kanskje denne fortellingen vil hjelpe deg til å åpne deg og motivere deg til å se med et annet blikk på mulighetene som er der du er? Svaret kan være nærmere enn du tror.

Jeg holder på å utvikle nettkurs om å ta vare på og integrere de gode mellommenneskelige verdiene som eksisterer i vår kultur. I kurset vil du få verktøy til å finne den livgivende retningen i livet. Og å integrere den den universelle kunnen om menneske og natur.

Gå på høyre siden her. Og legg igjen navn og e-mail adresse. Så vil du få mer informasjon om det etterhvert.

Varme hilsner fra Jorunn :-)

Comments

Kommentarer

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>