Har du AUU eller WOW hjerne?

20140526-140334

Visste du at det er to slags personer i verden? De som har AUU hjerner, og de som har WOW hjerner. De fins over hele verden. Og de har fantes så lenge menneskeheten har vært på jorda.

Hva er nå det slags folk, spør du? Og så lurer du sikkert på, hvilken av dem du tilhører.

AUU hjernene, hva med dem?

Nevrovitenskapen eller hjerneforskerne har de siste tjue år funnet ut utrolig mye interessant og spennende om vår hjerne. Blant annet om AUU hjerner og WOW hjerner.

Så hva med AUU hjerner? Jo, når de får utfordringer så begynner de å forestille seg barrierer og hindere. Dette fører til følelsen av ubehag. Mange av dem ser også utfordringene som umulige å overkomme. De kjenner også psykisk smerte. Og stivner. De går seg vill i problemene. Så begynner de å tenke:

Åh, dette passer ikke for meg. Det er ikke min stil. Jeg klarer nok ikke dette fordi jeg er for gammel. Eller, jeg er altfor ung for dette. Jeg er mann, sånt passer ikke for oss menn. Eller, det er upassende for oss damer. Eller de sier: Dette er kjedelig!

Det som skjer med personer med AUU hjerne, er at de opplever motstand. Denne motstanden fører til at tankene og følelsene skaper stress. Stress er en kjemisk coctail som har dårlig virkning på kroppen og det mentale.

Enn WOW hjernene da?

De tenker når de står ovenfor en utfordring: Å, dette er en ny mulighet for meg! Dette kan jeg lære noe av. For en god følelse. Spennende! Denne tankegangen og holdningen bidrar til at de vokser som mennesker. De føler trygghet.

Er AUU og WOW i to ulike verdener?

Det jeg sa i begynnelsen, om at de med AUU, og de med WOW hjerner er to ulike slags personer. Det stemmer ikke helt. Vi har nemlig alle noe AUU i oss, og deler som er WOW. AUU delen i oss opplever utfordringer som nesten uoverkommelige. Den skaper stor motstand i oss mot å kaste oss uti nye oppgaver. WOW delen i hjernen vår går med åpent sinn inn i utfordringene.

brain

Det er håp for AUU!

Hva er best, AUU eller WOW? WOW hjernen, selvfølgelig. Med denne hjernen kan du oppleve og erfare mer av livets utfordringer. Og lære helt nye ting. Utvikle deg. Det er imidlertid en GOD nyhet for deg som er dominert av AUU hjernen. Du kan begynne å jobbe for å utvikle hjernen din til å bli mer WOW. Du er ikke født til å være AUU hele livet. Nevrovitenskapen har funnet at hjernen vår er plastisk, den kan formes hele livet, slik du vil. Det innebærer at hjernecellene er åpne for endringer, og de responderer fleksibelt på vilje og hensikt.

Så det er absolutt håp for deg som har AUU hjerne!

Jeg holder på å utvikle nettkurs. I kurset vil du få verktøy til å finne den livgivende retningen i livet. Moderne nevrovitenskap er innebygget i verktøyene.

Gå på høyre siden her. Og legg igjen navn og e-mail adresse. Så vil du få mer informasjon om det etterhvert.

Varme hilsener fra Jorunn :-)

PS: DEL gjerne denne bloggen, hvis du kjenner noen som kunne trengt det.

Comments

Kommentarer

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>