Få “dommeren” i deg til å jobbe på lag?

20140526-120346

Tenker du på at du har en dommer inni deg, i din bevissthet? Ordet “dommer” får deg sikkert til å tenke på en dame eller mann med svart kappe. Som bestemmer hva som er rett og galt.

Vi har alle en dommer i vår bevissthet. I bevisstheten vår har vi alle en slags database hvor trosforestillingene våre er lagret. Det er en idè eller ideer, vi holder fast ved. I denne databasen har vi lagret alt det viktige vi tror om verden. Det er leveregler og vårt verdenssyn.

Vi kan ikke klare oss uten

Trosforestillingene holder oss også sammen som samfunn. Vi har overtatt dem av våre foreldre, miljø og kultur.

Deepak Chopra som er indiskamerikansk lege og forfatter av flere bøker om selvutvikling, sier at vi ikke kan klare oss uten denne databasen av trosforestillingene. Den er helt nødvendig for vår overlevelse, hele tiden. Trosforestillingene som er lagret i databasen vår, er som dommere som bestemmer hvorvidt en opplevelse er positiv eller negativ, riktig eller gal, ønskelig eller uønskelig.

Usunne trosforestillinger

Enkelte ganger kan trosforestillingene våre eller vårt verdenssyn begrense oss. De kan kan også være veldig uhensiktsmessige. De påvirker vår atferd. Jeg har en veninne som sier hun tenker om seg selv, at hun er stygg. Det er m.a.o. hennes indre dommer som snakker henne ned. Hvor hensiktsmessig er det å ha en sånn trosforestilling? Jeg vil hevde, det er usunt. Det kan sammenlignes med det å sitte i bur.

bur

Å slippe fri dommeren i deg

Du kan bestemme deg for å endre trosforestillingene dine som er uhensiktmessige. Som holder deg nede. Og du kan slippe fri dommeren inni deg. I hvertfall den dommeren som begrenser deg og din livsutfoldelse. Som sier at det ikke er vits for deg å lære språk eller noe annet. “Du vet jo sjøl at du ikke har talent for det.”, gjentar den. Og får deg også til å tro andre negative ting om det sjøl.

Hva kan du gjøre?

Hva er vitsen med en sånn trosforestilling? Den tynger jo livet og dreper livsgleden.

Når du slutter å forsvare dine negative og uhensiktsmessige trosforestillinger og atferden din som er forbundet med den, så fester de seg ikke så lett. Så skriv ned de usunne trosforestillingene. Hiv dem ut! Du vil gjenvinne en frihet til å tenke og tro, på en helt ny måte.

Jeg holder på å utvikle nettkurs om å ta vare på og integrere de gode mellommenneskelige verdiene som eksisterer i vår kultur. I kurset vil du få verktøy til å finne den livgivende retningen i livet. Og å integrere den den universelle kunnen om menneske og natur.

Gå på høyre siden her. Og legg igjen navn og e-mail adresse. Så vil du få mer informasjon om det etterhvert.

Varme hilsner fra Jorunn :-)

PS: DEL gjerne denne bloggen, hvis du kjenner noen som kunne trengt det.

Comments

Kommentarer

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>