Du ser ikke ting som de er, men som du SJØL er. Hva betyr det?

Jorunn foto
Har du tenkt på at du ser ikke fakta i verden, men du ser ”virkeligheten” sånn som DU sjøl er?
Hvorfor det? Det er fordi vi alle har våre egne filtre i hjernen vår. Filtre som filtrerer bort det, det bestemmer vi ikke skal se. Og det som vi skal se.
Ingen menneske på jorda har det samme filtret. Mange av oss tror allikevel at det vi ser og opplever i hverdagen faktisk er sånn som det er i ”virkeligheten”. Sånn er det nok ikke. Filtrene våre bestemmer det hva vi skal se og oppdage.

Filter – hva er det?
Troene, overbevisningene og verdiene mine ligger der som kraftige filtre foran alt jeg opplever. De er som dørvakter inn til sinnet mitt.
Vi trenger filter i hjernen. Hvis vi ikke hadde hatt filter, så ville vi tatt til oss alle de hundre og ørten ting vi registerer i hverdagen. Det ville ha overbelastet hjernen vår, sånn at vi ikke villet kunne fungere. Vårt filter siler ut hva det forholder seg til, og hva det lar passere. Det skjer på det ubevisste planet i oss.

Hvorfor ser jeg verden sånn som JEG er?
Det er fordi jeg har fra min barndom og fra opplevelsene på min livsreise fått mine egne personlige tro`er, verdier og erfaringer. Ut i fra disse, så har jeg etablert mine egne overbevisninger. Vi har alle våre egne troer, verdier og erfaringer. Mine og dine er ikke like. Selv om de kan ha mye til felles.
Da jeg gikk i sjette klasse gjorde jeg det elendig på en matteprøve. Også fordi jeg hadde fått min første mens. Da fikk jeg tro`en: ”Jeg er dårlig i matte”. Det gjorde at jeg etter denne prøven ikke jobbet så mye med matte heller. Og denne tro`en ble jo derfor selvbekreftende. Min veninne har fått denne tro`en av sin mor: Jeg er ikke pen nok, så jeg vil aldri finne en mann som vil ha meg. Denne tro`en har hun bært på i hele sitt voksne liv. Hennes tro har bidratt til å filtrere ut menn hun kunne ha valgt. Hun ser verden gjennom filtret: Jeg er stygg.

Vi må endre uhensiktsmessige filtre
En sånn tro er jo veldig uhensiktsmessig. Ikke sant?
Noen av tro`ene våre er nok gitt oss i beste mening, for at vi skulle bli bedre. Men de kan allikevel fungere veldig uhensiktsmessig for oss. Og begrense livsopplevelsen. De kan hindre meg i å se en situasjon med åpent blikk. Og de kan være begrensende for min livsutfoldelse. Filtre som begrenser vårt liv blir som usynlige tvangstrøyer. De styrer valgene våre mer enn vi er klar over. De blir som bremseklosser i livet.
Da må vi endre tro`en og få et anna filter.

Blogg1.9
Når vi endrer filteret vårt, så ser vi noe annet
Først må du erkjenne at du går rundt med mange tro`er. Og ikke med universelle sannheter.
Bli bevisst hvilke troer du har. Kan noen av dem fungere negativt for deg? I så fall, skift dem ut. Lag en setning som bygger deg opp. Og gjenta den mange ganger hver dag. Da endrer du ditt filter. Og du vil se virkeligheten på en annen måte. Du kan nemlig velge troer som: ”Jeg er god nok!” ”Jeg kan oppnå drømmen min!” Og alle de tro`ene du ønsker deg.
Når du har gjort det, så begynner filteret ditt å slippe inn mer hensiktsmessig informasjon. Du vil kunne gjenvinne en frihet til å tro, på en helt ny måte.

Jeg holder på å utvikle nettkurs om å ta vare på og integrere de gode mellommenneskelige verdiene som eksisterer i vår kultur. I kurset vil du få verktøy til å finne den livgivende retningen i livet. Og å integrere den den universelle kunnen om menneske og natur.
Gå på høyre siden her. Og legg igjen navn og e-mail adresse. Så vil du få mer informasjon om det etterhvert.
Varme hilsner fra Jorunn ☺
PS: DEL gjerne denne bloggen, hvis du kjenner noen som kunne trengt det.

Comments

Kommentarer

64 Kommentarer

  1. http://ruspdd.com/Warning-signs/1.6/ – переключатель ближнего и дальнего света, правила дорожного движения безопасность дорожного движения.

    Svar
  2. дампы – track1+2, дампы

    дампы, д+п, track2, credits, dumps with pin, track1+2, картон

    Svar

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>