Den låste døra – eller nye muligheter?

Vi opplever alle med jevne mellomrom at ting ikke blir sånn som vi hadde planlagt. At vi ikke oppnår det vi ville. Eller at muligheten glipper.

Hva gjør du når det er nokka du ikke får til? Eller når du muligheten ble borte og drømmen brast?

Blir du stående å se på den “låste døra”? Eller løfter du hodet for å se opp. Begynner å se deg omkring? For å lete etter NYE muligheter?

Dalai Lama fikk Nobelprisen i 1989. I den forbindelse var han også i Sápmi.

I boka si “Etikk for det nye tusenåret” kom han med ti råd for å leve i det nye tusenåret.

Ett av rådene er sånn: Hvis du ikke får til det du hadde tenkt deg – eller en mulighet forsvinner, så ikke bli stående å se på den låste døra. Løft derimot hodet og se etter åpne dører. Du vil ganke sikkert finne en, hevder han.

Hva mente han med det? Jo, at du ikke må gi opp når døra blir stengt foran nesa di.

images-5

Denne livsveiledningen har vært viktig for meg mange ganger.

Da jeg leste dette rådet av Dalai Lama, så holdt jeg på å søke ny jobb i byen jeg bodde i. Men jeg fikk den ikke. Jeg ble jo lei meg.

Løft hodet og se etter de tre åpne dørene

Så bestemte jeg meg for å ta til meg Dalai Lamas råd. Og rista av meg det triste. Jeg bestemte der og da at jeg ville løfte hodet og begynne å se etter nye muligheter for jobb. Det endte med at jeg måtte flytte langt bort. Og kom til et fantastisk inspirerende mijø. Og livet mitt forandra seg til det bedre.

Mange mennesker gir desverre opp hvis de ikke får til nokka, allerede den første gangen. De blir stående å stirre på den låste døra. På den måten forhindrer de nye muligheter i å dukke opp. Det kan være en ny jobb, et anna studie enn du opprinnelig hadde tenkt. En ny kjæreste, etter et brudd. Et nytt sted å bo. Eller noe hverdagslig, som at kjøkkenmaskinen blir ødelagt og du lurer på hvordan du skal få den reparert. Eller at du mistet noe verdifullt. Og ikke aner hvordan du skal finne det.

Jeg tror at bestandig det finnes minst tre nye dører som er åpne, når den ene ble låst.

Alt som kreves av deg når det er som mørkest er at du TROR at det fins minst tre NYE mulighter for problemet eller ønsket ditt. Du kan spørre andre, selvfølgelig. Jeg bruker rett og slett å spørre høyt for meg selv. So mom det skulle være der med et stort øre, som hører og som vet om de åpne dørene.

Min erfaring er at jeg må ha et åpent sinn. Da dukker muligheten opp før eller senere.

Du må tro på at mulighetene er der en plass

Så hvis du har en problem som enda ikke er løst. Eller en drøm som enda ikke er gått i oppfyllelse, ikke gi opp! Let etter de tre mulighetene – de tre åpne dørene. De er der en eller annen plass. Selvom du ikke ser dem enda.

Løft hodet – se deg rundt. Og Gi mulighetene en sjanse!

Jeg holder på å utvikle nettkurs hvor jeg gir deg verktøy om dette. Og mange andre livsveiledninger.

Skroll deg helt ned på siden – og legg igjen navn og e-mail adresse helt nederst. Så vil du få mer informasjon om det etterhvert.

 

Gode vibber fra

Jorunn

Comments

Kommentarer

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>